Verzekeringskaart Uitvaartverzekering (Klik download PDF)

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Deze verzekering keert geen geld uit, maar regelt je uitvaart. Je kiest een pakket van onze diensten natura uitvaartverzekering. Of wij betalen de uitvaart aan de uitvaartverzorger, tot het bedrag dat je verzekert.
Je verzekert de uitvaart in Nederland van jezelf en/of je partner natura uitvaartverzekering. De verzekerde mag op moment van afsluiten niet ouder zijn dan 75 jaar.
Je kiest zelf of je een bedrag, een pakket diensten of een combinatie verzekert. De premie hangt af van de waarde van het pakket, het verzekerd bedrag, leeftijd en looptijd.
Wij verzorgen je uitvaart of je kiest zelf een uitvaartverzorger.
Bij fraude of als je informatie over je gezondheid verzwijgt.
Kies je zelf een uitvaartverzorger? Dan vervalt het voordeel dat je hebt als je je uitvaart via ons regelt. Je nabestaanden moeten dan misschien bijbetalen.
We stellen je een aantal vragen over je gezondheid. Je antwoorden kunnen invloed hebben op de hoogte van je premie natura uitvaartverzekering. Of je kunt de natura uitvaartverzekering niet afsluiten.
De premie kan tijdens de looptijd jaarlijks stijgen. Zo kunnen we je uitvaart blijven betalen, ook als de kosten stijgen.
Je bent je hele leven verzekerd. Je kiest zelf hoe lang je premie betaalt natura uitvaartverzekering. Hoe langer deze periode is, hoe lager je premie.
Je kunt de verzekering stoppen. De verzekering heeft dan een waarde. We kunnen kosten in mindering brengen op deze waarde. Het bedrag blijft staan tot overlijden of we betalen het aan je uit.
Dit is een voorbeeld verzekeringskaart. De details van de natura uitvaartverzekeringkunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.