Verzekeringskaart Schade inzittendenverzekering (Klik download PDF)

Wat is een schadeverzekering inzittenden?

Deze verzekering vergoedt bij een ongeval schade aan personen en spullen in de auto. Dit is een aanvullende verzekering. Is de schade door een andere verzekering gedekt? Dan geldt die verzekering.
De schadeverzekering inzittendendekt schade aan en van de bestuurder en passagiers.
We vergoeden medische kosten en kosten bij overlijden (zoals uitvaartkosten). Raakt een inzittende invalide? Dan vergoeden we bijvoorbeeld inkomensverlies of kosten voor huishoudelijke hulp.
Wij vergoeden schade aan je bagage, kleding of spullen in de auto.
Je erfgenamen krijgen een bedrag als je overlijdt door een ongeval schadeverzekering inzittenden. Je kunt in plaats van je erfgenamen ook iemand anders aanwijzen.
Raakt een inzittende blijvend invalide? Dan krijg je een vaste uitkering van maximaal € 100.000. Het bedrag hangt af van de mate van invaliditeit.
Wij vergoeden schade als je in de auto bent, in­of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt. Ook als je zelf schuldig bent, of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.
Bij schade aan personen in de bagageruimte. Bij schade die ontstaat door een bestuurder die de auto niet mag besturen. Of tijdens een racewedstrijd.
Geld, cheques, creditcards zijn niet verzekerd schadeverzekering inzittenden.
Schade aan de auto, caravan of aanhanger is niet verzekerd.
Geen veiligheidsgordel om? Dan is de uitkering 25% lager.
schadeverzekering inzittenden vergoeden maximaal € 100.000 per gebeurtenis.
De schadeverzekering inzittenden begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.

Dit is een voorbeeld verzekeringskaart schadeverzekering inzittenden. De details van de schadeverzekering inzittenden kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.