Verzekeringskaart autoverzekering WA (Klik download PDF)

Wat is een autoverzekering WA?

Deze autoverzekering WA vergoedt schade veroorzaakt door je auto. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte autoverzekering WA

Onder andere slepen, vervangend vervoer, repatriëring, noodreparaties. De dekking verschilt per soort autoverzekering WA
Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Hierbij gelden voorwaarden, zoals het bouwjaar van je auto.
Wil je een uitgebreidere dekking dan alleen WA? Sluit dan een Autoverzekering Beperkt Casco of Allrisk af. Of kies voor een Rechtsbijstandsverzekering verkeer of een Schadeverzekering inzittenden.
Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
De autoverzekering WA begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.
Dit is een voorbeeld verzekeringskaart autoverzekering WA. De details van de autoverzekering WA kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.