Verzekeringskaart annuleringsverzekering (klik download PDF)

Wat is een annuleringsverzekering?

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze annuleringsverzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding. Hetzelfde geldt bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur.
Annuleringsverzekering. Je kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd.
Wij keren uit bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij je zwangerschap (voor de 36e week) niet kunt reizen.
Wij keren uit bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie tot de 2e graad. En als bij de rechtbank om echtscheiding is gevraagd.
Wij keren uit als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan hebt gekregen. Of als je buiten je schuld ontslagen bent.
Wij keren uit als je de reis annuleert omdat je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt. Maar ook als je koophuis wordt opgeleverd. Of als je schade hebt aan je woning.
Dit is een voorbeeld verzekeringskaart annuleringsverzekering. De details van de annuleringsverzekering kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.
Bij overlijden of ziekte van vrienden of van familie in de 3e graad. Of als de reden van annulering op moment van aanvragen van de verzekering te voorzien was.
Annulering wegens een ramp in het buitenland is niet verzekerd. Het Calamiteitenfonds vergoedt soms (een deel van) de schade.
Moet je reisgenoot met een andere annuleringsverzekering de reis annuleren? En wil je daardoor zelf niet meer op reis? Dit is niet altijd gedekt. Vraag dit na bij je verzekeraar.
De reis mag maximaal 60 dagen duren. Verlengen is mogelijk.
Maximaal € 5.000 per persoon en maximaal € 10.000 per reis. € 100 per gebeurtenis.
Sluit de annuleringsverzekering af binnen 14 dagen na het boeken van de reis. De annuleringsverzekering begint op de datum op de polis.

Dit is een voorbeeld verzekeringskaart. De details van de annuleringsverzekering kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.